Heal that Balance

Diverse manieren om je tanden witter te maken

Sommige mensen hebben een bijzonder fraai gebit waarin de tanden netjes recht staan en mooi wit zijn van nature en dit ook blijven. Dit is helaas niet voor iedereen weggelegd en als je nu eenmaal wat minder witte tanden hebt die eerder gelig lijken of waar een behoorlijke aanslag op zit, dan kijkt dat wat minder mooi. Je kunt er echter zelf wel iets aan doen om je tanden diverse tinten witter te maken.

Maak je tanden natuurlijk wit

En let wel: spierwit hoeft nu ook weer niet want dat is het andere uiterste van geel en komt niet bepaald natuurlijk meer over. Om je tanden wel wat mooier wit te maken kun je ze laten bleken, maar dat is een vrij chemisch proces dat niet zo aangenaam is en waarbij je later toch ook weer kans loopt dat het nog eens gedaan dient te worden. Je kunt zelf ook al een aardige bijdrage leveren aan het witter maken van je tanden door een speciale tandpasta, mondwater, pen, poeder of een ander middel dat er speciaal voor ontwikkeld is te gebruiken.

Kies voor mondwater met kokosolie en zeezout

Als je graag wilt spoelen met mondwater kun je ook een soort uitkiezen die je tanden witter kan maken. Een mondwater dat daarvoor uitermate geschikt is, is het Dr. Brite Coco Chai mondwater. Dit mondwater heeft onder andere kokosolie en zeezout als ingrediënten. Deze combinatie zorgt ervoor je tanden witter worden als je het regelmatig gebruikt en dat de aanslag erop ook verdwijnt.

Kenmerken van het Coco Chai mondwater

Het mondwater is van uitsluitend natuurlijke bestanddelen gemaakt zodat het niet erg is mocht je wat doorslikken tijdens het spoelen. Er zijn geen hulpstoffen zoals ftalaten, sulfaten of parabenen aan toegevoegd die met wat pech eerder kwaad dan veel goed doen. Het product is niet getest op dieren en er zitten ook geen geur-, kleur- en smaakstoffen in zodat ook kinderen het al prima kunnen gebruiken.

Wat kan het Oxyd8 mondwater voor je betekenen?

Met het Oxyd8 Healthy Smile mondwater kun je ook je tanden een paar tinten witter maken. Het bevat, naast actieve zuurstof, natriumbicarbonaat en xylitol, namelijk ook fluoride. De werking daarvan om gaatjes te voorkomen kent iedereen wel, maar de fluoride zorgt er ook voor dat je tanden geremineraliseerd worden en zo dus ook witter worden. Wat kun je je nog meer wensen voor een stralende glimlach?

Geen toevoeging van mogelijk schadelijke hulpstoffen

De tandpasta is vrij van bestanddelen zoals alcohol en SLS. Deze hulpstoffen worden nog wel eens toegevoegd aan mondwater en andere mondverzorgingsproducten maar ze doen eerder kwaad dan veel goed. Zo zorgt SLS ervoor dat een product beter schuimt. Dat vinden veel mensen prettig omdat ze denken dat het dan beter werkt maar dat is niet waar. Het zorgt enkel voor vervelende bijwerkingen zoals wondjes en irritaties als je pech hebt.

Pak je gele tanden aan met tandpoeder

Een andere manier om je tanden witter te maken en te ontdoen van vervelende aanslag of vlekken die ontstaan zijn door bepaalde voedingsmiddelen is het gebruiken van tandpoeder. Kies je hierbij voor het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden dan haal je een volledig natuurlijk product in huis waarmee je de tanden witter maakt met behulp van de vliesjes van witte rijst en de bloem van de witte mangrove.

Hoe breng je het tandpoeder aan?

Het tandpoeder breng je zelf snel en eenvoudig aan. Doe een beetje poeder op een natte tandenborstel en breng het op je tanden aan. Poets daarna zoals je gewend bent je tanden. Deze handeling doe je de eerste tijd één tot twee keer per dag totdat het voldoende resultaat heeft opgeleverd en je tanden weer hun oorspronkelijke kleur terug hebben. Daarna is twee keer per week onderhouden met het poeder voldoende.

Verwijder en voorkom vlekken met een whitening pen

Met de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool breng je een gel aan op je tanden waarmee je binnen een week tijd je tanden tot wel vier tinten witter kunt maken. Er zijn geen chemische stoffen aan toegevoegd zodat je de gel dagelijks meermaals kunt gebruiken zonder dat dit schade toebrengt aan je tanden. Om vlekken op de tanden te voorkomen en te laten verdwijnen zonder chemicaliën is de pen dan ook zeker geschikt. Aan de gel zit geen chemisch smaakje en het middel brandt niet in de mond, maar heeft juist een milde mintsmaak.

Met flossen maak je ook je tanden witter

Een goede manier om etensrestjes uit je mond en tussen je tanden te verwijderen is door te flossen. Als je kiest voor de Dentek Floss boogjes kun je daar ook meteen je tanden witter mee maken. De boogjes zijn makkelijk in het gebruik en doordat ze uitermate flexibel zijn en tamelijk dun raak je er op alle plekken in de mond mee. Met de draad die erbij zit reinig je tussen de tanden. De pick (met een scherper uiteinde) zorgt ervoor dat je het tandvlees kunt stimuleren en met de ingebouwde tongschraper kun je de tong goed reinigen om zo een slechte adem te voorkomen.

Poetsen met zwarte tandpasta voor witte tanden

Omdat je toch dagelijks minimaal één keer maar vaak nog frequenter je tanden poetst kun je ook meteen kiezen voor tandpasta waarmee je de tanden witter maakt. Wil je nu eindelijk wel eens van die vlekjes en verkleuringen af? Dan is de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden daar een geschikt middel voor. De tandpasta is zwart (uiteraard doordat er houtskool in zit) maar dit doet niks af aan de werking. Er zit beperkt houtskool in zodat het middel  niet te hard schuurt tijdens het poetsen en je het tandglazuur niet beschadigt. Er zit ook fluoride in waarmee je je gebit goed kunt beschermen tegen gaatjes. Dit wordt aan veel soorten houtskooltandpasta niet toegevoegd maar dus wel aan die van Mara Expert.