Heal that Balance

Nano zilver, hoe kan het jouw gezondheid verbeteren?

De kans bestaat dat je nog nooit eerder hebt gehoord over nano zilver. Het gaat hierbij om een vorm van zogenaamd colloïdaal zilver. In de volksmond staat dit beter bekend als zilverwater. De aller kleinst mogelijke deeltjes zilver zijn hierbij opgelost in het water. Voor het colloïdale zilverwater geldt dat ze er bekend om staat over de mogelijkheid te beschikken om ziekmakende bacteriën evenals virussen, schimmels en gisten te doden. Op deze manier wordt het voor ons als mens mogelijk gemaakt om ons (extra) te beschermen tegen toch best behoorlijk ongewenste indringers. Ben je benieuwd om hier meer over te ontdekken? Blijf dan vooral verder lezen!

Waarom gebruik maken van nano zilver?

Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen. Waarom zou je er nu namelijk voor moeten kiezen om gebruik te maken van nano zilver? Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de aanwezigheid van de extreem kleine deeltjes zilver. In menig aantal zilver supplementen zijn deze deeltjes een stuk groter geworden. Dit heeft als gevolg dat de opname ervan enkel en alleen in de maag plaats kan vinden. Dit gezegd hebbende geldt in de praktijk dat ook de huid evenals de slijmvliezen die zich in onze mond bevinden de mogelijkheid hebben om deze zilver deeltjes op te nemen. De belangrijkste voorwaarde? Dat ze klein genoeg zijn… en hier knelt nu net het schoentje.

Bovenstaande is eigenlijk alleen het geval wanneer er sprake is van nano zilver. Dit betekent dat een belangrijk gedeelte van het zilver reeds via de mond kan worden opgenomen. Later kan het (resterende) deel dan ook nog eens door de maag worden opgenomen. Wanneer beide opnames samen kunnen gebeuren zorgt dit er in de praktijk voor dat er sprake is van een hoger percentage opname in vergelijking met andere zilver supplementen die op de markt zijn terug te vinden. Bovendien is het eveneens zo dat deze extreem kleine zilverdeeltjes ook opgenomen kunnen worden via de huid. Er is dus duidelijk sprake van verschillende opname mogelijkheden. 

Op welke voordelen kan je precies rekenen?

Voor nano zilver geldt dat er tal van interessante voordelen aan worden toegeschreven. In eerste instantie is het natuurlijk eenvoudig in gebruik. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat er sprake is van een volledig natuurlijke werking. Nog een voordeel heeft betrekking tot de ontstekingsremmende werking die je kan verwachten. Wat dit laatste betreft kan er worden vastgesteld dat het zogenaamde colloïdaal zilver reeds werd ingezet ter bestrijding van zowel oog- als oorontstekingen. Dit zijn reeds enkele interessante voordelen, maar nog niet alles.

Bekend van nano zilver is bijvoorbeeld eveneens dat ze effectief werkt bij het bestrijden van virussen. Het middel zou beschikken over een rustgevende werking en kan omwille van die reden onder meer worden ingezet bij de behandeling van brandwonden. Hoe dan ook hebben verschillende onderzoeken reeds aangetoond dat deze vorm van nano mineralen kan helpen bij het herstellen van weefselbeschadiging. De stof wordt eveneens ingezet ter behandelingen van bepaalde huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem evenals psoriasis. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat nano zilver in heel veel verschillende situaties een niet onbelangrijke meerwaarde kan realiseren.