Heal that Balance

Opzoek naar gehoorbescherming op maat? Bekijk hier de mogelijkheden

Gehoorbescherming is heel belangrijk als je zo lang mogelijk wilt kunnen genieten van een optimaal gehoor. Belangrijke factoren die meespelen in het verlies van je gehoor zijn de omgevingsgeluiden, leeftijd en medische afwijkingen. Bij perceptief van gehoor is een gehoorapparaat vaak de oplossing. Er is hier vaak een afwijking in het slakkenhuis. Zo is langdurig naar harde muziek luisteren, slecht voor de haartjes in je oren. Ook concerten en festivals waar de muziek zeer luid staat, kan resulteren in gehoorverlies. Gelukkig kun je hier zelf invloed op uitoefenen. Kies voor gehoorbescherming op maat zodat jij beschermd kunt genieten van de muziek. 

Voordelen van gehoorbescherming op maat 

Deskundig advies over gehoorbescherming op maat kan je helpen om de kwaliteit van je gehoor zo lang mogelijk hoog te houden. Je dagelijkse bezigheden vragen wellicht om een bepaald soort gehoorbescherming. Als je bijvoorbeeld op festivals of andere evenementen werkt, wordt je vaak langdurig blootgesteld aan harde muziek. Indien je gehoorschade oploopt hierdoor, is dit vrijwel altijd blijvende schade. Zo is er bij perceptief van gehoor sprake van schade aan het binnenoor. Indien je kiest voor gehoorbescherming op maat zullen jouw oren beschermd zijn tegen harde geluiden. Daarnaast verminder je ook de kans op tinnitus. Dit is een zoemend, sissend, fluitend, brullend of trillend geluid in de oren die alleen jij hoort. Hier bestaat helaas geen wederom geen behandeling voor. De enige mogelijkheid is dus het voorkomen van gehoorbeschadiging door het beschermen van de oren. 

Voorkom permanente gehoorbeschadiging

Gehoorbescherming op maat kan je dus niet alleen helpen om perceptief van gehoor te voorkomen, maar ook tinnitus. Ook tinnitus wordt veroorzaakt door excessief lawaai waardoor de haartjes in het binnenoor beschadigd raken. Hoe harder het geluid en hoe langer je jezelf hieraan hebt blootgesteld, hoe groter de kans op permanente gehoorbeschadiging.