Health @ Balance

In juni 2015 is voor het eerst een groep vrouwen afgereisd om een week te werken aan een nieuwe gezonde 'lifestyle', zichzelf te resetten en te genieten aan de heerlijke Zilverkust van Portugal.

Dit is zo’n succes dat we dit blijven doen.

De Energie Retraite is ontwikkeld om uit de dagelijkse sleur te stappen en je gezondheid te bevorderen in een luxe villa, waar je geestelijk en lichamelijk in balans komt met overheerlijke organische groenten en fruit.

Dit is geen standaard detox retraite; naast het feit dat je volledig tot rust komt en geniet van de luxe locatie, zorgt deze ‘reset’ ervoor dat je lichamelijke en fysieke balans zich herstelt.

Portugal is de perfecte bestemming om je te focussen op jezelf. Een heerlijke omgeving met een lagune, rotsachtige kust, mooie stranden, De week is bedoeld om intens te genieten en even een moment stil te staan in uw huidige leven. Een Detox voor lichaam en geest wat zal leiden tot meer bewustwording en energie. Tijdens het programma is het belangrijk om in alle rust te genieten aan de mooie costa Prata (zilverkust) van Portugal op 50 minuten van Lissabon door het gebruik van pure voeding met activiteiten als; yoga, wandelingen, mindfulness, meditatie en massages.vriendelijke mensen en een ontspannen sfeer wat je zal motiveren om te werken aan jouw gezonde levensstijl.

Terwijl je geniet van jouw luxe vakantie en wellness, herstelt je lichaam optimaal. Je komt na 7 dagen helemaal opgeladen terug. Een frisse start, een reset, een nieuw begin!

img_0919Ik ben Carola en ben mijn leven lang al bezig met gezondheid, voeding en het lichaam. Mijn eerste Retraite heeft me doen beseffen dat ik mijzelf het mooiste cadeau ooit had gegeven. Het was een reset in mijn leven waardoor ik meer mijn hart ben gaan volgen, wat mijn leven positief veranderd heeft.De detox week heeft mij zoveel verlichting gegeven niet alleen lichamelijk in gewicht maar vooral geestelijk. Ik vond de rust weer in mijzelf waardoor ik betere keuzes kon maken. Mensen vertelden mij hoe goed ik eruit zag na deze week, wat mij meer zelfvertrouwen heeft gegeven.Een week resetten doet mij zo goed dat ik dit zelf twee keer per jaar doe en er met volle teugen van geniet.Dit fantastische gevoel wil ik graag doorgeven zodat ook jij weer gaat stralen en vol passie, vertrouwen en energie verder gaat. Daarom wil ik mijn passie graag met je delen en je verwelkomen in mijn huis in Portugal.Een moment voor jezelf om jouw lichaam en geest in balans te laten komen zodat jij het heft weer in eigen hand neemt, jouw mindset en levensstijl veranderen op een geweldige locatie met mij en andere fantastische deelnemers die ieder zijn eigen levenspad bewandelen en het best leven willen leven.

Doe het in stijl met genoeg vrijheid en tijd om te genieten!

Hieronder kun je ervaringen lezen van deelnemers tijdens het retraite.

Wil jij dit ook en vind je het waard om hierin te investeren, serieus een verandering in je leven te gaan maken en een gezonde levensstijl leven, overweeg dan om met mij deel te nemen aan het volgende Energie Retraite.

De Energie Retraite is een 7-daagse transformerende vakantie.

Wat kun je verwachten?

 • Bezinning en tijd voor jezelf
 • Lichaam & geest Ontgiften
 • Ontspanning en rust
 • Yoga, mindfulness & wandelingen
 • Meer energie
 • Jezelf herontdekken
 • Zon, zee en strand
 • Intuïtief schilderen
 • Massages
 • Voel je lichter, fitter en krachtiger

3 tot 9 april – 15 tot 21 mei -12 tot 18 juni – 4 tot 10 september zijn vastgelegde weken. In overleg kunnen andere data georganiseerd worden.

Wil je de sfeer alvast proeven?

De Retraite kwam voor mij op het ideale moment. Ik was toe aan een vakantie en wilde een moment voor mijzelf. Door mijn gezondheidsklachten valt het werken en gezinsleven mij soms zwaar. Omdat ik van mijn medicatie af wilde en op een gezonde manier wilde gaan leven kwam bij Health at Balance die mij ging behandelen. Zij vertelde dat ze naast de praktijk ook Retraites gingen aanbieden waar alle kennis ineen word aangeboden als een soort kers op de taart. Dit heeft mij leven zo enorm veranderd en zou het iedereen kunnen aanraden. Bedankt en ik kom zeker terug. Liefs Marja

Welkom in Portugal!

Casa Costa Prata is een villa gelegen aan de prachtige Zilverkust van Portugal.

Om 15.00 uur haalt de transfer je op van de luchthaven Lissabon om je mee te nemen voor het luxe Retraite in de villa Casa Costa Prata.

Je zal een rit van ongeveer 50 minuten maken door het mooie landschap van Portugal waarna je bij aankomst kan genieten van een welkomstcocktail en je je kan settelen in je kamer, in of rond het huis met zwembad, jacuzzi en mooi uitzicht.

Aankomst dag

Na het welkom en settelen zal er ’s avonds een gezond diner worden geserveerd waarna uitleg volgt over de Retraite week.

De vegetarische maaltijden worden liefdevol bereid met biologische groenten, fruit en producten, waar mogelijk van lokale kwekers. Gezond en lekker eten op basis van mild vasten waarbij je geen honger hoeft te hebben. Na een goede nachtrust gaan we beginnen aan een geweldige week.

Dit is een waar cadeau wat ik mijzelf heb gegeven. Wat ben ik blij dat ik deze week voor mijzelf heb geboekt. Wilde dit al heel lang maar voelde mij schuldig tegenover mijn gezin. Heb mooie mensen mogen ontmoeten en daarnaast inzicht in mijn denkpatronen gekregen. Deze week heeft me doen beseffen dat ik het waard ben. Nogmaals bedankt. Liefs Monica

Dag 2

Je start de dag met wisselbaden en een uur yoga gevolgd door een gezond ontbijt. Dit kan op basis van mild of volledig vasten.

Daarna start het dagprogramma met de persoonlijke intake gesprekken waarbij we jouw (gezondheids-) klachten, doelen en verwachtingen zullen bespreken gevolgd door een massage wat je heerlijk zal ontspannen.

Er zal een heerlijke gezonde vegetarische lunch worden geserveerd waarna je kunt genieten van een leverpakking buiten in de zon of op je kamer.

Tijdens de dag zijn er genoeg momenten om te relaxen en in een gelukzalige toestand te komen. Breng je tijd door aan het zwembad, in de direct omgeving bij de lagune, het strand, lezen of wat je ook wilt of genieten van de tijd met nieuwe vrienden.

In de middag word er een vers groenten of fruitsap geserveerd waarna we een wandeling gaan maken langs de lagune naar het strand.

En ’s avonds komen we bij elkaar om van het diner te genieten en zal er in de avond een lezing over voeding met betrekking tot de gezondheid of ziekten worden gegeven.

Dag 3

Wederom het vaste programma met wisselbaden, yoga, gezond ontbijt, lunch, leverpakking, middag sap, en diner.Vandaag word er aan het eind van de middag gewandeld bij het nabij gelegen plaatsje San Martinho en haar prachtige baai.Tijdens de dag zijn er genoeg mogelijkheden om de relaxen of behandelingen te ondergaan. Net waar op dat moment behoefte aan is.

Dag 4

Ons dagelijks ritueel staat vast maar daar zijn uiteraard wel nieuwe punten in verwerkt. In plaats van yoga word er een danssessie gehouden wat je zal verbazen wat dit met je doet en zal je heerlijk worden verwend met een lichaamspakking.

Een lichaamspakking is een ware traktatie voor het lichaam, ze geven het gehele lichaam een boost. Zij zorgen voor nieuwe energie, verstevigen de huid en geven een direct voelbaar resultaat. Door de behandelingen worden afvalstoffen afgedreven en mineralen aan de huid toegevoegd.

De wandeling leid ons deze middag over smalle paadjes langs de rotsachtige kust wat ons een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan bied.Deze avond is film avond. Dat betekent onderuit voor het scherm op een door jullie gezamenlijk uitgekozen film en je laten verwennen.

Dag 5

De wisselbaden, ontbijt, lunch, leverpakking, middag sap en diner zijn een feit en blijven zich op de vaste tijden aandienen. Vandaag start je de dag met een yoga en mindfulness sessie en kan er gedurende dag gekozen worden voor extra behandelingen. We houden een vragen moment en je gaat op bezoek in het historische plaatsje Obidos.

Obidos is een geheel ommuurd vestingstadje waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Heel Obidos is één monument, één museum. Het geheel door 13 m hoge muren met kantelen omgeven Obidos op een 75 meter hoge heuvel geeft u een goede indruk van zijn trotse verleden toen het nog aan zee gelegen van strategisch belang was.

“Marleen: Als ondernemer ervaar ik vaak druk om hard te werken waarbij eten regelmatig een snelle hap tussendoor is en sporten zeldzaam is. Soms is de stress me te veel. Ik was echt aan een break toe maar dan voel ik me al schuldig als ik eraan denk om een week niks te doen. Ondertussen zou ik geld kunnen verdienen! Ik maakte de beslissing om te gaan toen ik las wat een Retraite voor je kan betekenen. Ik dacht, “dat wil ik ook”, het heeft mijn leven veranderd en daar ben ik zo blij om.

Dag 6

Na de wisselbaden gaan we een ochtendwandeling maken en zal je tijdens het relaxen op de dag een Indian Head massage ontvangen.

De Indiase hoofdmassage is een traditionele zittende massagetechniek die uit de Indiase geneeswijze Ayurveda komt. Bij Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen op schouders, nek, hoofd en gezicht voor gezorgd dat blokkades worden opgeheven en dat vervelende spanningsophopingen verlichting krijgen.

Aan het eind van de middag staat er een sessie intuïtief schilderen op het programma wat voor een heerlijke ontspanning zal zorgen en tevens mooie inzichten zal geven.

De dag word afgesloten met een rustige Yin yoga.

Dag 7

Vandaag ga je Casa Costa Prata verlaten en gaan we de Retraite mooi afsluiten. We beginnen de dag met een stilte wandeling, een duik in de zee gevolgd door een heerlijk uitgebreid ontbijt als afsluiting.Na dit is er voldoende tijd om op het gemak al je spullen te pakken en afscheid te nemen voor de transfer die je naar de luchthaven gaat brengen waar je om 11.30 uur zult zijn.

Lieve Carola, Inmiddels weer veilig thuis gekomen wil ik je graag nog eens bedanken voor de heerlijke dagen in jullie prachtige villa. Het heeft mij goed gedaan en gemotiveerd om nog gezonder te leven. De verzorging van jou en je lieve moeder waren werkelijk groots! En je bent zo veelzijdig, zowel de massage als de pakking als de yoga, als het dansen, het wandelen, alles voortreffelijk. Zo attent ook om een heel nuttig boekje mee te geven en het lekkere magnesiumzout. Heel veel succes en je ziet mij hopelijk terug! Hartelijke groet en liefs voor jou en je moeder, Ciao, Janine

 

img_8839

Wat levert het u op?

 • Een schoon en energiek lichaam
 • Een beter voedingspatroon
 • Meer bewust van uw eigen kracht
 • Rust en ruimte in uw hoofd
 • Intense smaakbeleving
 • Stralend uiterlijk

Wij bieden u:

 • Transfer luchthaven van Lissabon (aankomst dag 15 uur en vertrek dag 11.30 uur op luchthaven)
 • 6 nachten volpension in een gedeelde kamer of alleen
 • 2 gezamenlijke activiteiten per dag bestaande uit wandelingen, yoga, mindfullness, dans, meditatie
 • Onbeperkt gemineraliseerd water en kruiden theeën
 • Reinigende Biologische voeding
 • Wandelexcursies naar strand en zee
 • Sessie intuïtief schilderen
 • Lichaamsmassage, Indian Head massage en lichaamspakking (meerdere behandelingen ter plaatse te boeken)
 • Excursie naar historisch plaatsje Obidos
 • Gebruik van (bad-) handdoeken en badjas
 • Een lezing over voeding
 • Persoonlijke begeleiding in afbouw, kuur en opbouw.
 • Zon, zee, strand, yoga & gezondheid

energieretraitecollage

Dagprogramma

 • 7.00 uur wakker worden en wisselbaden
 • 7.30 uur activiteit
 • 9.00 uur ontbijt
 • 9.30 – 12.30 uur behandelingen/ vrije tijd
 • 13.00 vegetarische lunch met aansluitend rust moment met leverpakking
 • 14.00 – 16.00 uur behandelingen/ vrije tijd
 • 16.00 uur middag sap
 • 17.00 uur activiteit
 • 19.00 uur vegetarische soep

Het is niet verplicht om alle excursies en lessen te volgen!

Aantal deelnemers

4 tot 6 deelnemers in de vastgelegde weken.

Wil jij alleen of samen met iemand komen buiten deze data dan is dit altijd mogelijk. 

Data 2017

  • 3 tot 9 april
  • 15 tot 21 mei
  • 12 tot 18 juni
  • 4 tot 10 september

Data 2018

  • 16 tot 22 april
  • 28 mei tot 3 juni
  • 18 tot 24 juni
  • 9 tot 15 juli
  • 3 tot 9 september

Kosten

De kosten voor deze all inclusive week zijn €925,- op basis van volpension en een gedeelde kamer. Als u een 1 persoonskamer voor uzelf alleen wilt dan kan dat voor €125,- extra.

Niet inbegrepen in de prijs is uw vliegticket naar Lissabon. Houd ook bij het boeken rekening met de aankomst en vertrektijd in verband met de transfer.

Vroegboek korting:

Boekt u voor 31 december 2017 een week in 2018 dan ontvangt u €100,- korting.

Voor extra informatie klikt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor reserveren kunt u het contact formulier hieronder gebruiken.

Reserveren

Reserveren

Uw naam*
Uw naam is verplicht

Adres*
Uw adres is verplicht

Woonplaats*
Invalid Input

Telefoon*
Uw telefoonnummer is verplicht

Emailadres*
Uw emailadres is verplicht

Reisgezelschap en datum

Aantal personen*

Selecteer een aantal personen

Datum*

Selecteer een datum

Algemene Voorwaarden*

U dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden

Door bovenstaande checkbox aan te vinken bevestigd u dat u akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden. Download deze hier als PDF.

Bewijs dat u geen robot bent*
Bewijs dat u geen robot bent
VernieuwOngeldige waarde.

Contact

Bedrijfsgegevens